Organisatie

Amargi is een initiatief van

Pieter Hilhorst

Pieter Hilhorst is mede-oprichter van de coöperatie Goede Gieren, die initiatief heeft genomen voor Amargi. Hij was wethouder in Amsterdam en columnist voor De Volkskrant. Hij werkt ook als publicist.

E-mail Pieter

Henny van der Most

Henny van der Most is een van de drijvende krachten achter De Pit van Moerwijk. Een buurtcentrum in eigen beheer. Ze was ook lang actief voor Delen achter de Duinen, een netwerk van armoedeorganisaties in Den Haag.

E-mail Henny

Naima Zoundri

Naima is de lokale coördinator voor Amargi Leeuwarden en Harlingen. Zij was eerder werkzaam als maatschappelijk werker bij Amaryllis.

Email Naima 

Wianka Bosch

Wianka is de projectleider in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Amargi is deze twee gemeenten is onder gebracht bij de welzijnsorganisatie KEaRN. Wianka is coördinator van het expertisecentrum vrijwillige inzet en mantelzorg.

Email Wianka

Monique Hoekstra

Monique is de coördinator in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Amargi is deze twee gemeenten is onder gebracht bij de welzijnsorganisatie KEaRN. Monique is daar consulent vrijwillige inzet binnen de vrijwilligerscentrale en maatjesproject de Opstap.

Email Monique

Vereniging Amargi

Wie meedoet met Amargi wordt lid van een vereniging. Het lidmaatschap is gratis voor de deelnemers (de contributie van € 12 per jaar wordt door partners betaald). De leden bepalen met elkaar wat de vereniging doet. Amargi is van leden, voor leden, door leden. Leden krijgen tips en krijgen de voordelen die er speciaal zijn voor leden. De vereniging kan steun bieden als een lid de dupe dreigt te worden van onrechtmatige acties van een bedrijf of een overheidsinstelling. Als iets vaker voorkomt kan de vereniging ook de publiciteit zoeken. De vereniging werkt zo als een vakbond voor het dagelijks leven.

Bestuur vereniging

Amargi heeft een bestuur dat wordt gekozen door de leden. Daarnaast is er een bureau dat de dagelijkse werkzaamheden uitvoert.

Partners

Amargi is begonnen in Den Haag, Hilversum en Leeuwarden. Inmiddels zijn we uitgebreid naar Harlingen, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. We werken er samen met diverse partners.

Partners landelijk

Partners Den Haag

Partners Hilversum

Partners Friesland