Wat doet Amargi

Wie zijn Amargi?

Amargi is een vereniging van mensen die zich met elkaar willen bevrijden van geldzorgen. De filosofie van Amargi is dat mensen pas vrij zijn als ze niet met handen en voeten gebonden zijn aan financiële verplichtingen.

Wat doet Amargi?

Amargi wil door vroege aanmelding van mensen met geldzorgen voorkomen dat schulden problematisch worden. De aanmelding gebeurt vrijwillig, via organisaties waarmee Amargi samenwerkt, zoals woningcorporaties, zorgverzekeraars en maatschappelijke organisaties. Zij hebben immers contact met hun klanten, en weten wanneer de klant de rekening niet betaald heeft.
Amargi koppelt de deelnemer vervolgens aan een vrijwilliger die samen met de deelnemer de financiën weer op de rails probeert te krijgen, o.a. door een geldplan te maken, en door mogelijk een tweede rekening te openen voor vaste lasten. Uitgangspunt is dat de deelnemer baas blijft over zijn eigen geld. De Amargi Vereniging biedt leden daarnaast activiteiten die helpen om geld te besparen en een netwerk voor steun.

Wat kan Amargi voor de deelnemer betekenen?
Weet wat je te besteden hebt

Veel mensen weten niet precies welk geld erin en eruit gaat. Het helpt om dat te weten, zodat we verassingen kunnen voorkomen.

Krijg waar je recht op hebt

Soms hebben deelnemers, zonder het te weten, recht op toeslagen of kwijtscheldingen. De vrijwilliger van Amargi zoekt dit samen met hen uit.

Zoek uit of er dingen zijn waar je op kunt besparen

Betaalt de deelnemer soms een reisverzekering waar hij* nooit gebruik van maakt? Of betaalt hij automatisch voor dingen die hij ook zelf kan doen, zoals het schoonmaken van de portiek? De vrijwilliger en deelnemer zoeken het samen uit.

Sta er nooit alleen voor als het tegenzit

Als de deelnemer vragen heeft, kan hij makkelijk contact opnemen met de vrijwilliger. De vrijwilliger is er als de deelnemer hem nodig heeft, maar loopt niet in de weg als hij het zelf redt.

Gemiddeld gaan deelnemers er per maand 30 tot 50 euro op vooruit.

Evaluatie Pilots Incassovrije Wijken Hilversum en Den Haag

Lees hier de gedetailleerde verslagen van de Pilots Incassovrije Wijken in Hilversum en Den Haag 2017-2018.

 

*Waar ‘hij’ staat, kan ook ‘zij’ gelezen worden