Veelgestelde vragen

Waar komt de naam Amargi vandaan?

Amargi is het oudste woord in de menselijke geschiedenis voor vrijheid. Het is Sumerisch en stamt van 2400 jaar voor Christus. Mensen met schulden moesten in die tijd hun kinderen afstaan aan schuldeisers om in dwangarbeid voor ze te werken. Op een gegeven moment werkten zoveel kinderen als slaven dat het onhoudbaar werd. De koning besloot alle schulden kwijt te schelden. De kinderen mochten weer naar hun moeder: Amargi. Dat is vrijheid. Dat je weer kunt doen wat je het liefste wil. Het laat zien dat vrijheid pas betekenis hebt als je niet gebonden bent aan schulden en financiële verplichtingen. Amargi steunt mensen om zich te bevrijden van geldzorgen.

Kan ik ook meedoen als ik grote schulden heb?

Als je forse schulden hebt is een schuldregeling nodig. Dat is geen werk voor vrijwilligers. We zullen je dan begeleiden naar professionele schuldhulpverlening. Als je naast de professionele schuldhulpverlening ook graag een vrijwillige ondersteuning ontvangt kan dat.

Hoe werkt de alarmering bij financiële tegenslag?

Wie meedoet aan het twee-rekeningensysteem kan op de rekening voor de vaste lasten een alarm instellen. Als het saldo onder een door jou vastgesteld bedrag komt, dan krijgen jij en je vrijwilliger een signaal.

Wat als het niet klikt met mijn vrijwilliger/deelnemer?

Vertrouwen is de basis van elke samenwerking. Als het niet klikt, zoeken we naar een betere combinatie.

Hoe zit het met de privacy?

Informatie over deelnemers mag alleen met toestemming van de deelnemers worden gedeeld. Als we voor onderzoek naar het effect van Amargi gegevens nodig hebben, maken we die anoniem.